Ter Lering ende Vermaeck

 

De in 1950 in de Amsterdamse Jordaan geboren en getogen schrijfster José Bosma heeft haar vierde boek uitgebracht. Dit keer korte verhalen en anekdotes over wat zij meemaakte in de afgelopen tien jaar en die nu in boekvorm zijn verschenen.

Levensverhalen waarvan enkele zich ook afspelen in de Jordaan.
Herinneringen die zij optekende, opdat deze verhalen nooit vergeten mogen worden.
Zoals het verhaal van de schrijfwedstrijd Mijn Straat, waarvoor zij een eervolle vermelding kreeg. Zij beschrijft daarin het wel en wee van het dagelijks leven in de Jordaan. 

De achterflap: 

Doorleefde verhalen, opgetekend om door te geven… Dit boek is zo’n verzameling verhalen. Bijeengebracht en gebundeld vertellen deze verhalen en verhaaltjes over de dagelijkse besognes van een doodgewone in de Amsterdamse Jordaan geboren schrijfster.
Met flair diept zij vanuit haar jarenlange ervaringen en belevenissen. 
Opgetekende wijsheden en onwijsheden, diepte en hoogtepunten uit het leven van alledag. Vaak verrassend en soms irritant maar altijd heel herkenbaar. 


Luchthartige vertellingen, een enkele keer verdrietig of emotioneel. Veelal doorspekt met de bekende Amsterdamse nuchterheid. Uiteraard gerelativeerd met een gezonde dosis humor. Aangevuld met een héél klein vleugje vilein zijn deze verhalen ‘Balsem voor de ziel.’


Wanneer het leven, om wat voor reden dan ook, even heel zwaar voelt, tillen deze vertellingen de lezer een beetje boven de zwaartekracht uit. 
Deze verhalen toveren een lach op het gezicht, soms een frons en misschien ook wel iets van herkenning want zelfs in ons leed staan wij nooit alleen. 

Informatie

Genre: Verhalenbundel
Aantal pagina's: 250 

Uitgeverij: BoekenGilde, Enschede

1e editie: juni 2023

ISBN:  9789464379594 

Omslag: Evelien Kruisselbrink, Lobsterlien design
Redactie: Carlita van Rossum
Prijs: € 22,50 excl. verzendkosten

Te koop bij:

BoekenGilde
Bol.com
Amazon
Rechtstreeks bij Stichting J.A. Producties 

Tevens te koop via alle boekhandels in Nederland (te bestellen via het Centraal Boekhuis)

Ook te leen en te bestellen bij alle bibliotheken in het land.